Resepi Kari Kepala Ikan Merah
Hari ni saya masak kari kepala ikan merah. Kalau masak kepala ikan je, sian pulak kat anak2 sbb tak pandai makan, lagipun mmng tak elok kan anak2 makan kepala ikan. Kali ni saya masak sekor ikan merah, jadi dapatlah anak2 makan isinya. Saya mmng jarang masak kari ikan atau ayam, kalau masak lauk kari, mesti dah terbayangkan roti jala, roti canai.
Kari Kepala Ikan Merah
Resepi Kari Kepala Ikan Merah
Bahan bahan:
- Sebelah kepala ikan merah
- 2 peket rempah kari allagappas
- 2 sudu serbuk cili
- Sedikit serbuk kunyit
- 1 cwn santan pekat
- 1 bji bwg merah
- 4 ulas bwg putih
- 1 inci halia
- Sedikit bji sà wi,halba
- Daun kari
- Perahan asam jawa
- Bendi
- Tomato
- Garam dan gula secukup rasa.
~ tumis semua bhn hingga kekuningan,masukkan rempah dn serbuk cili ditumis hingga garing , masukkn santan tggu hingga mndidih n masukkn bendi n tomato serta pati asam jawa ...perasakan.
Selamat mencuba Resepi Kari Kepala Ikan Merah.
Tiada ulasan