Resepi Asam Pedas Tulang Padu Giler
Resepi Asam Pedas Tulang Padu Giler. Anda pernah cuba buat sendiri Resepi masakan ini di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resepi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG.
Resepi Asam Pedas Tulang Padu Giler
Kali ini admin ingin berkongsi Resepi Asam Pedas Tulang. Resepi Asam Pedas Tulang adalah antara hidangan yang cukup lazat. Cubalah Resipi Masakan ini.
Penyediaan: 20 minit | Memasak: 25 minit 45 Minit Masa keseluruhan | Jumlah Hidangan: 6-8 orang
Cara Masak Asam Pedas Tulang Padu Giler
Bahan-bahan:
1 kg tulang lembu
Air asam jawa
Garam dan gula secukup rasa
Kerisik
Bahan dikisar:
Cili kering 15 tangkai
10 biji bawang merah
5 biji bawang putih
1 inci halia
3 ulas bawang merah
Sedikit belacan
Bahan diketuk:
3 batang serai
1 inci lengkuas
Cara menyediakan Asam Pedas Tulang:
1. Rebus tulang sehingga empuk dan ketepikan.
2. Panaskan minyak, masukkan bahan-bahan yg dikisar, bahan diketuk dan tumis sehingga naik bau.
3. Masukkan tulang yang direbus dan gaul sehingga sebati, masukkan air asam jawa dan semangkuk air, garam dan kerisik. Angkat setelah mendidih .
Selamat mencuba Resepi Asam Pedas Tulang Padu Giler.
Tiada ulasan